Voor bedrijven & organisaties

Gratis verzending vanaf € 250,-

Groot assortiment producten en merken

Levering volgende dag op voorraadartikelen

Uw zakelijke IT dienstverlener

Hallo, wij zijn IT Supplies by Truedata

Truedata is dé kennispartij als het gaat om data en datastorage en is inmiddels uitgegroeid tot een allround IT-leverancier. Wij bedienen onze zakelijke klanten als merkonafhankelijke kennispartij en solution provider, waarbij we een breed scala aan datacenter-oplossingen aanbieden.  

Tevens leveren wij via onze webshop www.itsupplies.nl dagelijkse IT-benodigdheden. Of u nou op zoek bent naar een printer of een grootschalig IT-project, u krijgt als klant altijd de beste service. Truedata biedt ook de mogelijkheid tot het leasen van IT-producten. In dit artikel vertellen wij u graag alles wat u moet weten.

Investeren zonder hoge kosten? Lease IT!

U hoort het vast wel eens in de wandelgangen: ‘Dan lease je toch gewoon?’. Maar, wat is leasen dan precies? Lease is een (zakelijke) vorm van financieren. Het is vergelijkbaar met lenen, maar lease heeft vrijwel altijd betrekking op een bedrijfsmiddel. Wij kennen in Nederland verschillende leasevormen. Wij lichten de twee belangrijkste vormen toe: financial lease en operational lease.

Financial lease van IT-benodigdheden

U kiest als ondernemer of bedrijf zelf voor een leaseperiode, oftewel looptijd. Hoe lang deze looptijd is, hangt af van het te leasen product. Er wordt in termijnen betaald met als doel om het eigendom van een bedrijfsmiddel te verkrijgen, dan wel als een vergoeding voor het gebruik. Na betaling van de laatste leasetermijn, wordt u volledig eigenaar van het bedrijfsmiddel, zowel juridisch als economisch gezien. Tot die tijd is de leasemaatschappij nog juridisch eigenaar.

Wat zijn de voordelen van financial leasen (huurkoop)?

 • U bent direct de economisch eigenaar
 • Het leaseproduct komt op uw balans
 • U kunt mogelijk de btw meefinancieren
 • Spreid de investering over termijnen
 • Mogelijk fiscaal voordeel
Voordelen van financial en operational lease bij Truedata

Zeer aantrekkelijk voor bijvoorbeeld startende ondernemers zonder een groot startkapitaal. Maak gebruik van IT-oplossingen, de nieuwste apparatuur of bedrijfsmiddelen zonder gelijk een grote investering te doen. Benieuwd voor welk bedrag per maand u nieuwe producten of een IT-infrastructuur kunt aanschaffen? Truedata maakt graag een berekening. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Operational lease van IT-benodigdheden

Operational Lease is eigenlijk beter te vergelijken met huur. De leasemaatschappij is en blijft de eigenaar van het te leasen IT-product en u betaalt voor het gebruik in plaats van het bezit. Als de leaseperiode verstreken is, heeft u drie opties: verder huren, bedrijfsmiddel teruggeven of het bedrijfsmiddel kopen. Met deze vorm van leasen stimuleert u de trend van circulaire economie doordat het product na uw leaseperiode door een ander geleaset kan worden.

Wat zijn de voordelen van operational lease?

 • U betaalt alleen voor het gebruik
 • Zonder grote investeringen toch gebruikmaken van de nieuwste bedrijfsmiddelen
 • Keuze bij einde looptijd: verder huren, teruggeven of kopen

Betaalt u liever voor gebruik en kiest u voor meer flexibiliteit? Dit geeft u altijd toegang tot het gebruik van de nieuwste apparatuur. Truedata maakt graag een berekening. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Don’t own, but lease or rent!

Duurzaamheid is de verzamelterm voor alles wat rekening houdt met het milieu, circulariteit richt zich specifiek op het verbeteren en verlengen van de levensloopcyclus van producten. Door IT-producten te leasen, draagt u bij aan een maatschappelijk doel: minder uitstoot van schadelijke stoffen en minder afval.

Het leasen en dus hergebruiken van elektronica is een goede manier om uw circulaire steentje bij te dragen. Van het betalen van restwaarde is geen sprake, dus de kosten gaan omlaag en u draagt bij aan een duurzamere wereld.

Truedata is specialist in het optimaal digitaliseren van organisaties. Met experts op verschillende IT-deelgebieden, bieden wij u:

 • Deskundig advies
 • Transparantie
 • Betrouwbaarheid
 • Hoogwaardige IT-oplossingen
Voordelen van financial en operational lease bij Truedata

Bent u benieuwd wat Truedata voor u kan betekenen of heeft u vragen over de lease-mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op.